Stadsgidserij Tilburg
zaterdag 26 aug 2023
Zaterdag en zondag wandelingen

Het verhaal van Marietje Kessels is algemeen bekend. Ongetwijfeld is zij voor velen de bekendste telg als het over de familie Kessels gaat. Maar een andere hoofdrol is toch zeker weggelegd voor haar vader Mathieu Kessels die in 1886 naar Tilburg kwam en in onze stad ruim een halve eeuw de eerste viool speelde op muziekgebied. 

Zijn kleine werkplaats groeide snel uit tot een enorme muziekinstrumentenfabriek van waaruit maar liefst ruim een half miljoen instrumenten de wereld overgingen en Tilburg tot Muziekstad maakte. Het leven van Mathieu Kessels was een aaneenrijging van hoogte- en dieptepunten. In het Huis van Muziek aan de Stationsstraat opende in het voorjaar 2022 het Kessels museum en in het Spoorpark, waar de fabriek stond, werd een kunstwerk onthuld. Voor de Stadsgidserij Tilburg klonk dit alles als muziek in de oren en geven we deze bijzondere persoon  opnieuw een podium.      

Aanvangstijd 13.00 uur.
De kosten bedragen € 5.00 pp. (max 10 personen)

U kunt zich aanmelden bij
De wandeling start Piushaven bij "Den Ophef"

Reserveren

Na het invullen van uw reserveringsaanvraag sturen we u een e-mail waarmee u uw aanvraag kan bevestigen! Als de aanvraag definitief is krijgt u verdere informatie over de wandeling.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer